Referenssit

Patenttikonsultointi

Tiedonvaihto keksijän kanssa on aina luottamuksellista, keskustelevaa ja vuorovaikutteista. Jo Edicon kehityksen alkumetreiltä lähtien olen hyödyntänyt sen internet-yhteydellä toimivaa tiedonvaihtopalvelua, nykyisin Edicoa ja aikaisemmin sen edeltäjää.

Keksinnön esittäminen keksijän laatimien dokumenttien avulla vaatii alkuvaiheessa helppoa, mutta luotettavasti ja luottamuksellisesti toimivaa järjestelmää. Koska keksijän ei tarvitse rekisteröityä erityisiin tiedostonsiirtopalveluihin suojatakseen salassa pidettävää aineistoa, suosittelen suomalaista Edicoa. Siitä onkin tullut minulle ja asiakkailleni vaivattomasti ja varmasti toimiva tiedonvaihtokanava koko patentinhakuprosessin ajaksi.

Reijo Kangasmäki
Patenttikonsultointi Kangasmäki Oy

Terveydenhuolto

Olemme käyttäneet Edico-palvelua korkeaa tietosuojaa vaativien tiedostojen toimittamiseen yhteistyötahoillemme vuoden 2018 alusta alkaen. He saavat helpon tavan toistuvaan tiedonvaihtoon kirjautumalla palveluun vakiotunnuksillaan.

Asiakkaille Edicon käyttö on ollut sujuvaa ja itse olemme kokeneet sen helpottavan työtämme. Viestittely chatin kautta toimii silloinkin, kun olemme Edicossa eri aikaan. Tiedostojen siirtyminen, säilyttäminen ja poistaminen on tehty havainnolliseksi ja helposti omaksuttavaksi. Tietoturva on hoidettu nykyisten vaatimusten mukaisesti.

Juha Hoskari
Hammashoitoasema Dentti

Lakiasiat

Olemme käyttäneet Edicoa nyt jo parin vuoden ajan ja olleet tyytyväisiä palveluun. Hyvää palvelussa on erityisesti käytön helppous vastaanottajalle, sillä vastaanottajan ei tarvitse luoda tiliä itselleen. Lisäksi olen oikein tyytyväinen siihen, miten antamani kehitysehdotukset on otettu Edicossa huomioon ja toteutettu. Näiden avulla on helpotettu tiedostohallintaa dokumenttien saatekommenteilla ja huomioväreillä, joilla voi antaa lisäinformaatiota dokumenttien vastaanottajalle kumpaankin suuntaan.

Henri Ratinen
Laki- ja yrityspalvelu Ratinen Oy

Käyttöesimerkkejä

Valokuvien ja suurten videotiedostojen lähettäminen

Sekä yksityishenkilöillä että erilaisilla organisaatioilla on usein tarvetta lähettää toisilleen suuria tiedostoja, joiden toimittaminen ei onnistu sähköpostitse. Edico on ratkaisuna näissäkin ongelmissa!

Syntymäpäiväsankari tahtoo jakaa juhlien jälkeen ammattivalokuvaajan ottamia otoksia juhlavieraista kuvissa esiintyville. Samalla hän toivoo vieraiden lähettävän hänelle parhaita kuviaan samasta juhlasta. Sankari ottaa käyttöön Edicon maksullisen version kuukaudeksi. Tällöin hän voi jakaa korkearesoluutioisia kuvia ja videoita suurikokoisina tiedostoina niin monelle vieraalle, kuin haluaa. Vieraat saavat sankarin jakamalla tunnuksella ladattua hänen jakamansa tiedostot itselleen ja samalla ladattua yhteiseen kansioon kuvat ja videot, jotka he tahtovat jakaa muille.

Markkinointitoimisto tekee asiakkaalle minuutin pituisen videon, jota varten asiakkaan täytyy toimittaa toimistolle korkearesoluutioisia still-kuvia ja videotiedostoja. Projektia varten otetaan Edico S käyttöön kuukaudeksi. Sen kautta toimitetaan materiaalit asiakkaalta markkinointitoimistolle. Työn edetessä markkinointitoimisto voi toimittaa työversiot asiakkaalle kommentoitaviksi saman Edico-kansion kautta, asiakkaan muutostoiveet saadaan chatissä ja lopulta myös valmis videotiedosto toimitetaan kansioon asiakkaan ladattavaksi.

Älypuhelinten videopuheluominaisuudet ovat monille jokapäiväisiä välineitä sekä työ- että vapaa-ajalla. On kuitenkin vielä niitä, joilla ei ole käytössään älypuhelinta, mutta tietokone ja verkkoyhteys löytyvät.

Olin tyttäreni lasten hoitajana Helsingissä. 94-vuotias anoppini soitti ja kysyi kuulumisia. Kerroin ja esitin, että voisin näyttää videon, missä hänen lapsenlapsenlapset touhuavat. Käänsin puhelimen kaiuttimelle ja Avasin Edico-istunnon ja siihen latasin erään videon, jonka olin hiljattain kuvannut puhelimellani. Lähetin istunnosta kutsuviestin ilman salasanaa anopin sähköpostiosoitteeseen. Pyysin häntä PC:n ääreen ja avaamaan sähköpostinsa. Hän klikkasi sieltä lähettämääni kirjautumispainiketta, jolloin hänelle avautui selain ja siihen Edico- istunto. Aktivoin videon jo valmiiksi. Katselimme sitä yhdessä ja keskustelimme sitä kommentoiden.

Salassa pidettävien tiedostojen lähettäminen

Yrityksillä ja yhteisöillä on usein salassa pidettäviä asiakirjoja ja tietoa, jonka jakamiseen kaivataan tietoturvallista alustaa. Jatkuvasti salassa pidettävää tietoa sidosryhmille jakavat yritykset hyötyvät parhaiten Edicon vuosisopimuksesta.

Asianajotoimisto lähettää ja vastaanottaa jatkuvasti sopimuksia ja muita salassa pidettäviä asiakirjoja. Näiden toimittamista varten otetaan käyttöön Edico. Sopimukset ja salassa pidettävät asiakirjat voidaan jakaa sekä toimistolta asiakkaalle että asiakkaalta toimistolle yhteisessä istunnossa. Istunnon aikana voidaan lisäksi keskustella tapauksesta Edicon chat-toiminnolla tai puhelimitse.

Suurta yrityskauppaa halutaan valmistella kulissien takana. Siihen liittyvä viestien ja asiakirjojen jako tahdotaan hoitaa salatulla yhteydellä. Otetaan käyttöön Edico. Asiakirjat voidaan jakaa istunnossa yksityisesti oman yrityksen sisällä asiaan vihkiytyneille ja kaupan toiselle osapuolelle. Neuvotteluita voidaan käydä salatussa chat-yhteydessä Edico-istunnon sisällä ja tehdä välillä  tarvittavia muutoksia asiakirjoihin laatijan valitsemalla sovelluksella.

Säätiö jakaa apurahoja, joista päättävä raati asuu eri puolilla Suomea. Hakemusasiakirjat sisältävät luottamuksellista tietoa, kuten yksityisten hakijoiden tarkkoja henkilötietoja ja suunnitteilla olevien hankkeiden tietoja, joista ei haluta vielä kertoa mahdollisille kilpailijoille ennen rahoituksen varmistumista. Säätiö ottaa käyttöön Edicon ja hakemusasiakirjat lähetetään raadille yhteisessä istunnossa. Päätöksistä voidaan keskustella chat-yhteydellä ja päätöksiin liittyvät asiakirjat palauttaa uudessa, myöhemmin pidettävässä istunnossa.

Urheiluseuraan valitaan uusi puheenjohtaja ja sihteeri. Aiempien vastuuhenkilöiden sähköinen arkisto tulisi jakaa seuraajille, mutta asiakirjojen joukossa on suuri määrä yksityisyyden suojan piiriin kuuluvaa aineistoa, kuten valmentajien työsopimuksia ja jäsenluetteloita. Otetaan käyttöön Edico. Sen kautta voi jakaa turvallisesti suuria tiedostomääriä ilman niiden joutumista vääriin käsiin.

Webinaarin järjestäminen

Edico soveltuu hyvin luentojen ja webinaarien järjestämiseen loistavien esitysominaisuuksiensa ansiosta.

Eräs tuttu konsulttikollega on liikuntavammainen, jonka vuoksi hän halusi kokeilla etäluennon pitämistä eräälle ryhmälle. Hän tallensi valitsemastaan aiheesta tehdyn PowerPoint-luentoesityksen jpg-kuvina. Luentoa varten otettiin kannettavalla tietokoneella toisen ohjelman kautta ääni- ja kamerayhteys luennoitsijaan. Luentotilassa oli iso kokouskangas. Siihen heijastettiin esitys Edicolla.

Tilaisuuteen osallistujat pitivät esityksestä sekä aiheen että esitystekniikan laadun vuoksi. Puhujan elävät kasvot ja aidot Powerpoint-diat sekä vuorovaikutteisuus tekivät tilaisuudesta onnistuneen.

  • Yrityksen strategiakokous erämaahotellissa, jonne luennon pitää jostakin aiheestaan tunnettu guru etänä Edicolla ja puhelimella.
  • Auditoriossa on koulutustilaisuus jostakin aihealueesta. Siihen halutaan joltakin käyttäjältä kenttäkokemuksia suullisesti ja kuvia esityskankaalle varsinaisten luentojen välipalana. Esitys etänä älypuhelimella.
  • Etäluento puhelimella aina, kun nettiyhteys on huono mutta riittävä Edicolle.