Usein kysytyt kysymykset – FAQ

Ei tarvitse! Liity vain saamaasi Edico-linkkiin ja syötä istunnon salasana, niin olet valmis! Edicoon rekisteröidytään, kun halutaan käyttöön maksulliset ominaisuudet eli yli 12 tuntia voimassa oleva ja suurempi pilvitallennustila. Tiedostojen vastaanottajan ei tarvitse rekisteröityä silloinkaan, kun rekisteröitynyt tilaaja haluaa jakaa tai esittää tiedostoja hänelle.

Edico-istunnossa jaetut tiedot ovat vain istunnon jäsenten käytettävissä. Tällöin vain linkin ja salasanan saaneet pääsevät käyttämään tietoja. Istunnon sulkemisen jälkeen tiedot jäävät kansioon. Sen jälkeen tiedoston lataaja voi poistaa oman tiedostonsa kansiosta.  Kansion omistaja voi poistaa tiedostoja ja koko kansion halutessaan.

Edicon tiedostot on suojattu SSL-protokolalla. Kun kutsut muita osanottajia Edico-istuntoon, saavat he sähköpostiinsa istuntolinkin. Voit lisätä kansion tietoturvallisuutta asettamalla heille oman istuntosalasanan, jonka ilmoitat toisessa kanavassa, kuin istuntolinkin. Edicon pilvipalvelin sijaitsee Suomessa, EU-alueella.

Ei, kansion omistaja voi määrittää, tarvitaanko kansioon pääsyyn salasana vai ei. Vaikka kansio jaettaisiin nyt ilman salasanaa, voi sen turvallisuutta lisätä myöhemmin asettamalla sille salasanan. Alkuperäisen salasanan voi omistaja myös vaihtaa myöhemmin halutessaan.

Edicosta on saatavilla sekä ilmainen Lite-versio että myös laajennettu maksullinen versio yksityis- ja yrityskäyttöön. Ilmaisen tiedostonjako ja -esityskansion voit ottaa käyttöön niin monta kertaa, kuin haluat, mutta jokaisen käyttökerran aika rajoittuu 12 tuntiin. Kun kirjaudut Edico Liteen saat poistuessasi kertaluonteisen mahdollisuuden käyttää yhden kuukauden ajan laajennettua Edico S-versiota tai muuttaa sen G-versioon.

Kun esität Edicolla tiedostoa muille istuntoon osallistujille, näkevät he oman tietokoneensa ruudulla alkuperäisen tiedoston verkkoselaimen esitystarkkuudella. Tämä patentoitu esitystekniikka on paljon laadukkaampi, kuin joidenkin näytön jakamiseen kehitettyjen järjestelmien streamaus-tekniikka. Lisäksi se vaatii paljon vähemmän kaistatilaa.

PowerPoint-esitykset kannattaa muuttaa esimerkiksi jpg-muotoisiksi kuviksi, sen jälkeen niiden esittäminen onnistuu vaivatta ja laadukkaasti. Soveltuvia  tiedostomuotoja ovat myös gif, bmp ja png. Hyväsyttävä muoto on myös pdf.   Monisivuisena sivun valinta on esityksessä opastettava muille.

Kyllä, Edico on suunniteltu käytettäväksi sekä pöytäkoneella että mobiililaitteilla. Edicoa käytetään verkkoselaimessa, joten sinun ei tarvitse ladata erillistä sovellusta sitä varten.

Edicon chat mahdollistaa paremman vuorovaikutuksen kuin muut tiedostonjakopalvelut ja Edicolla voi esittää dokumentit selaimen esitystarkkuudella verkossa muille. Dokumenttien saatekommenteilla ja huomioväreillä voi antaa lisäinformaatiota tiedostojen hallintaan. Palvelimemme sijaitsevat Suomessa, EU-alueella.

Kyllä, he voivat jakaa tai esittää tiedostoja toisilleen istunnon aikana.

Kyllä, jos istunto on ollut 12 tunnin ilmainen Edico Lite -istunto. Tiedostot poistuvat tällöin palvelimeltamme istuntoajan päättyessä tai kun käyttäjä poistaa ne sieltä itse. Maksullisissa versioissa tiedostot säilyvät kansiossa niin pitkään, kuin tilaus on voimassa, tai kunnes käyttäjä poistaa ne.

Edicon maksullisen version kymmenen hengen rajoitus koskee yhteen istuntoon yhtäaikaisesti osallistuvien käyttäjien määrää. Istunnon ulkopuolella voit jakaa kansiosta tiedostoja niin monelle henkilölle kuin haluat. Ilmaisessa Edico Litessa yhtäaikainen käyttäjämäärä istunnossa on kolme.

Edicoa kehitetään jatkuvasti. Mikäli sinulla on kehitysehdotuksia, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme Yhteystiedot-alasivulla.

Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät Yhteystiedot-alasivulta. Palvelemme sekä suomeksi että englanniksi.

Edico on latinaa ja merkitsee mm. ”Minä teen tiettäväksi”.