Tietoturvallisuus netissä

Kun kommunikoidaan perinteisellä sähköpostilla, viestit kulkevat salaamattomina useiden palvelimien kautta ennen kuin päätyvät vastaanottajalle. Palvelimien välisen osuuden viestit kulkevat suojatun tunnelin välityksellä, mutta palvelimien sisällä ne ovat salaamattomia, joten viestejä voidaan lukea, muuttaa ja väärentää.

”Tuhannet tietokonepalvelimet ympäri maailmaa joutuivat viikonloppuna hakkereiden kohteeksi kertoi Italian kansallinen kyberturvallisuusvirasto (ACN).”

Yhä useamman työsähköpostitili on kaapattu huijaussähköpostin avulla. Huijausviesti voi muistuttaa turvasähköpostia, jossa väitetään, että vastaanottaja saa viestin avattua klikkaamalla linkkiä ja antamalla työsähköpostiosoitteensa ja salasanan

Ulkoisessa sähköpostipalvelussa kaappaamisen voi estää monivaiheisen tunnistautumisen avulla. Normaalin salasanan lisäksi tarvitaan vielä koodi palvelun käyttäjän puhelimesta. Koodi voi tulla puhelimen tunnistautumissovelluksesta tai lähetetystä puhe- tai tekstiviestistä.

Hyökkäykset, jotka perustuvat nettiliikenteen kautta saatuihin tunnuksiin ja salasanoihin, toteutetaan usein julkisten ja suojaamattomien Wi‑Fi-verkkojen tai tartunnan saaneiden kodin internet-­reitittimien avulla. Näitä vastaan voidaan suojautua luotettavalla VPN-ohjelmistolla.

Luottamuksellisten tietojen säilyttäminen voidaan varmistaa varmuuskopioinnilla ulkoiseen massamuistiin tai muistitikulle, jos haluaa välttää niiden tallettamista ulkoisille internet-palvelimille.

Tutustu miten Edico toimii!